top of page

Bevestiging verbod OneCoin in Duitsland


Onecoin Ltd (Dubai), OneLife Network Ltd (Belize) en One Network Services Ltd (Sofia/Bulgaria): BaFin vaardigt een directe stakings- en ontbindingseis uit tegen de genoemde bedrijven om per direct de mogelijkheid tot investeren in ”OneCoin” in Duitsland.

Datum: 27 april 2017 Bron: Website BaFin

De Duitse Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht - BaFin heeft een direct bevel uitgevaardigd waarin OneCoin Ltd Dubai en OneLife Network Ltd, Belize hun internet gebaseerde handelssysteem per direct dienen te ontmantelen en alle verkoopactiviteiten onmiddellijk dienen te beëindigen in Duitsland. De eisen tot directe stopzetting en ontmanteling zijn gebaseerd op de conclusie dat de manier waarop OneCoin Ltd, Dubai en OneLife Network Ltd, Belize 'OneCoin' hebben verhandeld als virtuele valuta in Duitsland, afkomstig zijn van eigenhandel (eigen vermogen handel) van financiële instrumenten in de zin van § 1 (1a) zin 2 nr. 4 van de Duitse Federale Bankwet ("KWG"). Eigenhandel als financiële dienst zou voorafgaande toestemming van BaFin hebben vereist overeenkomstig § 32, lid 1, KWG. Tegelijkertijd heeft BaFin een stopzetting en ontmanteling geeist tegen One Network Services Ltd, Sofia / Bulgarije voor de betrokkenheid bij de ongeoorloofde handel van OneCoin door Onecoin Ltd, Dubai en OneLife Network Ltd, Belize.

De stopzettingseis en ontmantelingseis zijn gebaseerd op § 37, lid 1, zinnen 1 en 4 KWG. Zij zijn door de wet onmiddellijk afdwingbaar, maar zij kunnen nog steeds onderworpen zijn aan een rechterlijke toetsing. De administratieve acties volgen op het bevel van 5 april 2017 tegen IMS International Marketing Services GmbH, die IMS beval om onmiddellijk te stoppen en af ​​te zien van het doorgeven van geld van "OneCoin"-beleggers, en het bevel van 18 april 2017 om de activiteiten van Onecoin Ltd, Dubai in de geldtransmissie handel van IMS per direct te beëindigen.

Achtergrond

Onecoin Ltd, Dubai, OneLife Network Ltd, Belize en One Network Services Ltd, Sofia / Bulgarije, maken deel uit van een netwerk van bedrijven die eenheden van een virtuele munteenheid verkopen, die volgens hen een cryptocurrency zijn, onder het merk OneCoin via een multi-level marketingstructuur zowel in Duitsland als in de hele wereld. Op 5 april 2017 heeft BaFin opdracht gegeven aan IMS International Marketing Services GmbH, een Duitse vennootschap met beperkte aansprakelijkheid in de stad Greven, om onmiddellijk de onbevoegde geldtransmissie handel met OneCoins-beleggers voor Onecoin Ltd, Dubai te stoppen.

Vóór 17 en 20 februari 2017 had de autoriteit op grond van § 4, lid 1, zin 4, ZAG een bevriezing van de bekende actieve bankrekeningen van IMS opgelegd in Duitsland, waarbij de bevriezing ook rechtstreeks afdwingbaar is. Tussen december 2015 en december 2016 heeft IMS in totaal ongeveer 360 miljoen euro geaccepteerd op basis van de overeenkomst met Onecoin Ltd, Dubai. Ongeveer 29 miljoen euro hiervan blijft in de momenteel bevroren accounts. Voor meer details, zie het persbericht van BaFin van 10 april 2017. Na 5 april 2017 heeft BaFin op 18 april 2017 een rechtstreeks bevel gegeven aan Onecoin Ltd, Dubai, waarin de vennootschap onmiddellijk moet aantonen dat zij niet betrokken zijn bij de onbevoegde geldtransacties door IMS door de uitvoering van betalingen aan IMS-accounts en de afgifte van betalingsinstructies aan IMS.

Who's Behind The Blog
Recommanded Reading
Search By Tags
No tags yet.
Follow "THIS JUST IN"
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
bottom of page